Nytt lager Norengros, Ålesund

Peab K. Nordang har på oppdrag fra Flisnes Næringspark AS bygget et nytt lager- og administrasjonsbygg for Norengros i Ålesund.

Nybygget har en grunnflate på 7400 m2. Det meste av bygget er lagerlokale med 12 m takhøyde. Over inngangsparti og lagerporter er det bygget en mesaninetasje på 1500 m2. Mesaninetasjen inneholder 47 kontorplasser, møterom, kantine og tekniske rom.

Bygget er fundamentert med ringmur og fundamenter av betong. Bæresystemet er i stål, og taket er bygget opp av elementer fra Lett-Tak. Hulldekker er benyttet som
etasjeskiller i mesaninetasjen. Yttervegger er bygget opp av fasadeelementer fra Kingspan. Gulv i lagerhall er betonggulv støpt direkte på grunn.

Material og metodevalg er valgt for å gi lav byggekostnad og rask byggetid. Det har like vel vært fokus på å få bygget til å se attraktivt ut. Ved inngangspartiet er det bygget en glassfasade. På begge sider av glassfasaden er MøreRoyal trespiler
benyttet.

Over hovedinngangen er det en veranda med buet rekkverk, som skiller seg fra den firkantede formen resten av bygget har. I inngangspartiet er det plassert en spiraltrapp med spiler som fører opp til mesaninetasjen. Kontorlokalene i mesaninetasjen er lyse og moderne.

Simien evaluering viser at bygningen tilfredsstiller byggforskriftens energikrav.
Energimerke: B Lufttetthetsmaling etter NS EN 13829 viser et lekkasjetall n50=
0,11.

Beskrivelse
Næringsbygg
Byggetid
2016-2017
Kontraktssum
65 MNOK
Kunde
Flisnes Næringsbygg as
Arkitekt
Plot Arkitekter